Gevelmeesters - duurzaam schoon
Zoeken Graffiti MeldenOfferteBestektekstContactProjecten

Project
Alphen aan de Rijn - Romeins kunstwerk van Cortenstaal beschermd met PSS 20

De Romeinse limes is het grootste archeologische monument van Nederland. En sinds juli 2021 UNESCO Werelderfgoed. De fietsroute loopt tussen Katwijk aan zee en Berg en Dal.

De bewegwijzerde langeafstandfietsroute voert langs de oude noordgrens van het vroegere Romeinse rijk, dwars door Nederland. De Limes ligt grotendeels verborgen op de bodem, maar is ook op veel plaatsten zichtbaar. Sporen van de oude grens zijn te vinden in musea, themaparken in het landschap en zelfs in steden. Her en der liggen Romeinse plattegronden, staan nagebouwde wachttorens en er is zelfs een nieuw opgetrokken castellum in Utrecht-Leidse Rijn. De oude Romeinse grens diende niet alleen ter verdediging maar was ook een transportader en handelszone.

Voor Rijnstaal Nieuwegein hebben wij al enkele beelden mogen beschermen met Anti-Vandaal-Coating PSS 20.

Deze beelden zijn gemaakt van cortenstaal. Dit is een zeer sterk materiaal dat gaat roesten. Je zou denken dat roest slecht is voor het staal maar het tegenovergestelde is waar. De roestlaag wordt als het ware een beschermlaag om de binnenste laag staal heen en wordt daarom ook vaak toegepast voor gebruik in bruggen en gebouwen. PSS 20 is volledig damp-open, dus staat het natuurlijke roestproces niet in de weg en beschermd ook nog eens tegen gevolgschade van graffiti.

 

Speciaal voor

Vragen / contact

Heeft u vragen over dit project? Of wilt u weten wat GevelMeesters voor u kan betekenen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.
* verplichte velden

Wij werken voor