Gevelmeesters - duurzaam schoon
Zoeken Graffiti MeldenOfferteBestektekstContactProjecten

Project
Land van Cuijk - 4-tal fietstunnels gereinigd in ons eigen Land van Cuijk

In onze eigen Gemeente Land van Cuijk hebben we onlangs een viertal fietstunnels onder handen genomen.

De betonnen keerwanden van de inkomende fietspaden onder de A73 en A77 waren vervuild met alg en mos en atmosferisch vervuild. De reinigingswerkzaamheden hebben wij uitgevoerd met warm water onder aangepaste druk. Verder zijn de hemelwater afvoerroosters schoongespoten.

Doordat wij geheel zelfvoorzienend opereren en zelf de watertoevoer regelen is de doorlooptijd van de werkzaamheden kort, waardoor de overlast voor fietsers en andere passanten beperkt is.  

Reinigen goed idee?

Zeker! Ten eerste omdat het natuurlijk veel frisser en schoner eruit ziet en dat vinden de passanten toch wel prettig. Bijkomend voordeel is dat groenaanslag, alg- en mosvervuiling worden weggenomen. Dit groen houdt vuil en vocht vast en dit werkt in op de ondergrond. Zo is de kracht van vocht onvoorstelbaar, kleine scheurtjes lopen vol water en de hier ontstane groenorganismen gaan drukken en voor je het weet is het beton aangetast, het schilderwerk gaan 'bollen' en dit proces gaat altijd door. Periodiek reinigen verlengt dus zeker het leven van een kunstwerk en/of het schilderwerk dat erop zit. Maar, het moet wel met beleid gedaan worden. Dus niet met te hoge druk reinigen, want dan zet je de porie van de ondergrond open en is het binnenkort weer vuil. Wij doen altijd eerst een opname van de ondergrond en maken een gedegen planning van de manier van reinigen. Vaak is ook een beschermende hydrofoob aan te raden na de reiniging. Neem eens contact met ons op, ook uw tunnel kunnen wij opknappen!

 

 

Speciaal voor

Vragen / contact

Heeft u vragen over dit project? Of wilt u weten wat GevelMeesters voor u kan betekenen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.
* verplichte velden

Wij werken voor