Gevelmeesters - duurzaam schoon
Zoeken Graffiti MeldenOfferteBestektekstContactProjecten

Project
Sambeek - Kantorencomplex gereinigd en gehydrofobeerd.

In deze tijd van het jaar zie je vaak dat gevels maar ook bestrating groen wordt. Doordat het donker en vochtig weer is en de zon weinig schijnt zien algen en mossen kans om aan te groeien. In het voorjaar als de zon weer meer kans krijgt zal veel van deze groene aanslag weer verdwijnen. Toch zijn er plaatsten waar de zon minder goed bij kan komen of delen waar het bijvoorbeeld door bomen en andere beplanting wat vochtiger is. Deze zullen groen blijven of erger nog groener worden. Om schade aan het voegwerk, metselwerk of beton te voorkomen is het zaak om deze delen schoon te maken.

De metselwerk buitengevels en de betonnen rand van dit kantorencomplex in Sambeek waren toe aan zo'n reinigingsbeurt.

Met warm water onder aangepaste druk hebben wij de vervuiling verwijderd. Daar waar nodig zijn delen ingezet met een biomos. deze zorgt ervoor dat de diepliggende sporen van de algen/mossen ook verwijderd worden.

Vervolgens hebben wij de gereinigde onderdelen gehydrofobeerd met APP Hydroshield. App Hydroshield is een milieuvriendelijk impregneermiddel op waterbasis en silaan/siloxaan voor de toepassing op poreuze ondergronden. Het geeft een goede waterafstoting en heeft een goed indringend vermogen. Hierdoor maken algen en mossen minder kans om zich goed te kunnen hechten. De aangroei is nooit helemaal te voorkomen, maar heeft zeker een remmende werking. Tevens zal de reiniging worden vereenvoudigd en omdat de sporen niet in de steen kunnen trekken zal er geen schade ontstaan.

Herken je dit probleem?

Neem contact met ons op. Wij zullen gratis een opname doen en een passend advies uitbrengen.

Speciaal voor

Vragen / contact

Heeft u vragen over dit project? Of wilt u weten wat GevelMeesters voor u kan betekenen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.
* verplichte velden

Wij werken voor