Gevelmeesters - duurzaam schoon
Zoeken Graffiti MeldenOfferteBestektekstContactProjecten

Project
Nijmegen - Gehydrofobeerd met APP Hydroshield en beschermd met 'PSS 20'

In Nijmegen staat de langste betonnen 3D-geprinte voetgangersbrug ter wereld. Rijkswaterstaat innoveert en wilde ervaring opdoen met de mogelijkheden die 3D-printen biedt voor duurzame en circulaire projecten. Samen met ontwerper Michiel van der Kley is een voetgangersbrug ontwikkeld.

3D-printen met beton biedt milieuvoordelen: Zo is minder materiaal nodig, doordat de betonprinter alleen beton toepast daar waar nodig is. Daarnaast is het efficiënter omdat het ontwerp, de mal, met slechts wat kleine aanpassingen hergebruikt kan worden voor andere nieuwe bruggen.

Nijmegen was in 2018 de eerste Nederlandse stad die zich European Green Capital mocht noemen, de duurzame hoofdstad van Europa. Het Green Capital-jaar zorgde voor veel extra aandacht voor duurzaamheid in de stad. In dit kader heeft Rijkswaterstaat besloten de 3D-geprinte brug te plaatsen in Nijmegen. 

Wij zijn trots dat wij ook een steentje bij hebben mogen dragen. In opdracht van BAM infra zijn door ons de wanden deels gehydrofobeerd met APP Hydroshield en beschermd met Anti-Vandaal-Coating 'PSS 20'. Het wegdek is gehydrofobeerd met Sikagard 705L.

Voordelen 'PSS20'

- Geheel niet zichtbaar na droging,

- DuBo keur en Biobased

- Graffiti worden alleen met warm water weggenomen

- Service abonnement mogelijk (3 jaar graffiti kosteloos weggenomen).

Speciaal voor

Vragen / contact

Heeft u vragen over dit project? Of wilt u weten wat GevelMeesters voor u kan betekenen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.
* verplichte velden

Wij werken voor