Gevelmeesters - duurzaam schoon
Zoeken Graffiti MeldenOfferteBestektekstContactProjecten

Project
Den Haag - Wilt u uw kostbare monument ook behoeden tegen gevolgschade van graffiti?

De Deutsche Evangelische Kirche in Den Haag uit 1860 is een goed voorbeeld van de neogotische kerkarchitectuur waarvan de kerkzaal in zogenaamde stucadoorsgotiek vrij zeldzaam is. De kerk staat in het centrum van Den Haag en is ontworpen door H. Wentzel uit Berlijn in opdracht van de Duitse Evangelische Gemeente. Koningin Emma woonde in het verleden de Duitse kerk en haar diensten bij.

De gevel van de kerk is geïntegreerd in de straatmuur. De gevel eindigt in een trapgevel met gekanteelde kronen. De bakstenen toren heeft een vierkante onderbouw met kantelen op elke hoek. In de achterhoekige structuur werden galmgaten met neogotische arduinen kozijnen ingebouwd. De toren toont een gotisch ornament in de vorm van een bloem. De ingang heeft een deur met rijk decoratief ijzerwerk. Het portaal wordt bekroond door een driehoekig gevelelement. In de rechter zijgevel bevinden zich drie hoge neogotische spitsboogvensters. Het interieur is in de vrij zeldzame gotische stucadoorstijl. De houten ribgewelven en de bladkapellen zijn gepleisterd. het grootste deel van de neogotische inventaris is bewaard gebleven. Het orgel uit 1870 is gemaakt door P. Flaes.

In 2001/2002 is het gebouw gerestaureerd. Vanaf dat moment hebben wij de voor- en zijgevel aan de straatzijde beschemd met onze Anti-Vandaal-Coating PSS 20 en houden wij de gevel graffiti vrij zonder schade aan de monumentale ondergrond te veroorzaken.

Al ruim 30 jaar wordt PSS 20 aanbevolen door Monumentenzorg. Een citaat uit de aanbeveling: 'uit de absoluut geslaagde demonstratie, de onderzoeksresultaten en de samenstelling van het product kan zondermeer worden vastgesteld dat er geen enkele beperking is om dit product op monumenten te gebruiken'.

Voorkomen is beter dan genezen.

Voordelen van 'PSS20' op een rijtje;

  • Niet zichtbaar na drogen,
  • Meest milieu vriendelijk anti graffiti,
  • Graffiti verwijderen met alleen warm water,
  • Volledig Biobased en Cradle-to-Cradle,
  • Heeft DuBo keurmerk (Duurzaam Bouwen),
  • Zeer geschikt voor monumentale gebouwen want,
  • Volledig reversibel met warm water.

Voorschrijven?

Ook uw (toekomstig) bouwwerk voorzien van onze anti graffiti behandeling? Hier kunt u de bestekteksten vinden voor uw voorschrift.

Speciaal voor

Vragen / contact

Heeft u vragen over dit project? Of wilt u weten wat GevelMeesters voor u kan betekenen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.
* verplichte velden

Wij werken voor