Gevelmeesters - duurzaam schoon
Zoeken Graffiti MeldenOfferteBestektekstContactProjecten

Project
Breda - Opnieuw beschermd met PSS 20 anti graffiti

De buitengevels van de Stadskantoren en het Stadhuis in Breda hebben wij al jaren in onderhoud.

Wij reinigen hier de gevels, houden ze graffiti vrij en houden de anti-graffiti-coating PSS 20 in tact.

 

Het Stadhuis is een historisch gebouw waar trouwerijen van de Bredase burgers plaats vinden en ook officiële ontvangsten van het College van burgemeester en wethouders van Breda. Het stadhuis heeft een stenen bordestrap met op de balustrade, leeuwen die de wapens van Breda en Brabant dragen.
Aan de achterkant van het stadhuis werden aan twee kanten van het Stadserf, te bereiken via een poort vanaf de Grote Markt, twee nieuwe vleugels gebouwd met een trouwzaal, raadszaal en werkkamers. Het pand het Liggend Hert werd ingericht tot wethouders- en collegekamers. Aan de achterkant van het stadhuis op het Stadserf staat het beeld de Turfschipper en het Turfschip van Breda met schipper Adriaan van Bergen.

Het eerste stadhuis is gebouwd in de dertiende eeuw toen Breda stadrechten kreeg. In 1534 is het ingestort wegens brand. De façade werd in de achttiende eeuw gebouwd. Vroeger waren dit drie huizen, het oude raadhuis en twee huizen: het Cleijne Raedthuis en Huize Vogelsanck. In 1768 is er door Philips Willem Schonck één gevel voorgezet waardoor het van buiten een geheel lijkt.

Boven de ingang staat een beeld van een vrouw met een blinddoek en een weegschaal, vrouwe Justitia. Tot de Franse tijd werd er ook recht gesproken in het stadhuis. In een vierschaar in de hal bevonden zich de schepenen, de griffier en de schout. Aan het eind van de negentiende eeuw verhuist het recht naar het Gerechtsgebouw Breda aan de Kloosterlaan.

Kortom een prachtig stukje geschiedenis dat we koesteren. Anti-Vandaal-Coating PSS 20 en GevelMeesters dragen hieraan ook een steentje bij.

De voordelen van 'PSS20';

  • Meest millieu vriendelijk anti graffiti
  • Heeft DuBo keurmerk (Duurzaam Bouwen)
  • Is niet zichtbaar na drogen
  • Geschikt voor alle ondergronden
  • Ook voor monumenten toepasbaar
  • Graffiti verwijderen met alleen warm water.

Speciaal voor

Vragen / contact

Heeft u vragen over dit project? Of wilt u weten wat GevelMeesters voor u kan betekenen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.
* verplichte velden

Wij werken voor