Gevelmeesters - duurzaam schoon
Zoeken Graffiti MeldenOfferteBestektekstContactProjecten

Project
Amsterdam - Rijksmonumentaal Bungehuis beschermd tegen graffiti

Het internationale Soho House heeft ook een locatie in Amsterdam, in het voormalige Bungehuis. Het pand werd in de jaren dertig van de vorige eeuw gebouwd in opdracht van Bunge’s Handelsmaatschappij.

Het is niet alleen van binnen prachtig, maar de statige buitengevel staat er ook weer netjes bij.

De aanwezige graffiti is door ons verwijderd van de natuurstenen gevel. Vervolgens zijn deze beschermd met Anti-Vandaal-Coating PSS 20, welke speciaal toepasbaar is op monumentale ondergronden.

Kun je monumenten zomaar beschermen met anti graffiti?"

Normaal gesproken zijn gebouwbeheerders van monumentale gebouwen erg voorzichtig met hun bezit. En terecht. Deze oude gebouwen moeten we koesteren. 

Op monumenten is het niet toegestaan producten aan te brengen die permanent het karakter van de ondergrond veranderen. Anti graffiti PSS20 is volledig reversibel, dat wil zeggen dat het helemaal omkeerbaar is. Met warm water kunnen wij de "PSS20" volledig wegnemen zonder de ondergrond te beschadigen. Mooi toch?

"Waarom beschermen tegen graffiti?" 

Natuurlijk bent u vrij om geen anti graffiti coating aan te brengen. Het gevolg is dan dat wanneer er graffiti wordt aangebracht deze met chemische producten moet worden verwijderd. Deze chemische verwijdering neemt dan ook een klein laagje van het beton of baksteen weg waardoor de poriën ervan meer open staan. De praktijk leert ons dat graffiti vaak op eenzelfde plek gespoten wordt. Na verwijdering is dan de kans op graffiti op dezelfde plek aanwezig. Mocht er op deze gereinigde plek, met meer open poriën weer een graffiti komen, dan zal deze dieper in de ondergrond dringen. En zo gaan we van kwaad tot erger.  Een anti graffiti coating betaald zich dus echt terug. Bovendien weet u met ons Service Abonnement waar u aan toe bent financieel. U komt niet voor verrassingen te staan. Wij verwijderen de graffiti en u betaald hiervoor niets extra. 

De voordelen van 'PSS20';

  • Na drogen niet zichtbaar,
  • Geschikt voor alle ondergronden,
  • Heeft DuBo keur, 
  • Volledig Biobased,
  • Graffiti met alleen warm water verwijderen.

Speciaal voor

Vragen / contact

Heeft u vragen over dit project? Of wilt u weten wat GevelMeesters voor u kan betekenen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.
* verplichte velden

Wij werken voor