Gevelmeesters - duurzaam schoon
Zoeken Graffiti MeldenOfferteBestektekstContactProjecten

Project
Dordrecht - Monumentale brug beschermd door GevelMeesters

De Engelenburgerbrug, ook wel de Blauwbrug genoemd, is een brug die het eiland Nieuwe Werck met de binnenstad van Dordrecht verbindt.

De eerste Engelenburgerbrug is in 1560 gebouwd.

De Engelenburgerbrug iverkeerde in een slechte staat en in 2020 is men opgestart met het renoveren van de hele monumentale brug. Het vaste deel, de klep en de bewegings- en bedieningswerk kwamen niet alleen aan de beurt. Ook de kademuren, de middenpijler, de fundering én de basculekelder waren toe aan grootschalig onderhoud. Tevens werd het monumentale straatmeubilair opgeknapt.

Wij hebben de houttuinen, middenpijlers, frontwanden kade en basculekelder, de schampwanden en het betondek gehydrofobeerd met Funcosil RTD. Funcosil RTD is een oplosmiddelvrije dieptehydrofoberende impregnering van beton en gewapend beton bij bruggen en viaducten. Het beschermd tegen indringing van strooizouten en tegen vorst- en dooizoutschade.

Daarnaast hebben wij de betonnen basculekelder voorzien van een beschermende kleurcoating.

De werkzaamheden hebben wij weer in opdracht van Van der Straten Aannemingsmaatschappij mogen uitvoeren.

Speciaal voor

Vragen / contact

Heeft u vragen over dit project? Of wilt u weten wat GevelMeesters voor u kan betekenen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.
* verplichte velden

Wij werken voor