Gevelmeesters - duurzaam schoon
Zoeken Graffiti MeldenOfferteBestektekstContactHydrofoberen

Beschermen
Hydrofoberen

Bescherming tegen vocht en vervuiling door impregneren

Met hydrofoberen worden, door de ondergrond te impregneren, gevels, muren, vloeren of wegdekken beschermt tegen het indringen van vocht en vervuiling. Hydrofoberen is het aanbrengen van een impregnering op gevels, muren, vloeren of wegdekken zodat deze water afstoot en hierdoor vocht en vervuiling tegenhoudt. Hydrofoberen wordt gebruikt na het reinigen van de ondergrond van vervuilingen of na het stralen van ondergronden. 

Offerte aanvragen

Hydrofoberen gevels, (buiten)muur

Gevels en muren zijn toenemend onderhevig aan omgevingsvervuiling (uitlaatgassen, roet e.d.). Ook vocht is een gedegen vijand die aantasting en versnelde vervuiling in de hand werkt van de gevel of muur. Het periodiek reinigen van gevels en muren is een kostbare ingreep, waarbij veelal de structuur van de ondergrond aangetast wordt denk hierbij aan het metselwerk.

Het beschermen van uw gevel en muren met Thefapp Hydro biedt een hoogwaardige bescherming tegen ongewenste verontreiniging d.m.v. hydrofoberen, impregneren van de (buiten)muur of gevel.

Thefapp Hydro

APP Hydroshield

  • Voor zeer poreuze minerale ondergronden.

Hydrofoberen vloeren

Ook vloeren blijven niet gevrijwaard van hardnekkige vervuiling en vlekken, die met de reguliere reinigingsmethoden niet te verwijderen zijn.

Door de behandeling van vloeren met Thefapp FloorProtect wordt de aanhechting van vuil verminderd,
hierdoor is het oppervlak eenvoudig schoon te houden.

Thefapp Floor Protect

 

Hydrofoberen wegdekken

Voordat wegdekken geasfalteerd worden, impregneren wij het beton met Masterseal 303 (BasF) of Sikagard 705L beide zijn watergedragen hydrofobeermiddellen tegen indringing van water en zouten. Het Sikagard product heeft Rijkswaterstaat goedkeuring.

Voor het hydrofoberen van betonnen wegdekken werken wij met o.a. MasterProtect H303 en Sikagard 705L, afhankelijk van de eisen van de opdrachtgever.

Masterseal H303

 

Sikagard 705L

 

GevelMeesters werkt met diverse systemen bij het hydrofoberen, impregneren van muren en gevels en beoordeelt welk systeem het beste bij een gegeven situatie past.

APP Hydroshield zetten wij met name in voor het hydrofoberen van metselwerk.

APP GevelCrème(silaan/siloxaan pasta) is een product dat alleen bedoeld is voor geveldelen die vanwege hun vorm moeilijk te behandelen zijn of uit zeer dicht materiaal bestaan (zoals zeer dicht beton) of waterafstotend zijn/waren (zoals oude gehydrofobeerde baksteen). GevelCrème is niet geschikt voor vloeren.

Voor vloeren adviseren wij ThéfAPP (FloorProtect). ThéfAPP geeft namelijk ook olieafstoting, (GevelCrème stoot alleen water af, net als alle silaan/siloxaan producten). ThéfAPP (Floor) is een watergedragen easy-2-clean impregnering, met een zeer hoge dampdoorlaatbaarheid.

GevelCrème is ontworpen als hydrofobeermiddel en heeft een meer conserverende werking en dus geen uitgesproken easy-2- clean functie.

Architectonisch beton heeft feitelijk helemaal geen betonconservering meer nodig; de kwaliteit van het beton is daar te hoog voor. Architectonisch beton heeft echter nog WEL een impregnering nodig waarmee men het oppervlak eenvoudiger kan reinigen (en eventueel graffitiwerend maken). Met ThéfAPP kan men dit bereiken, met een silaan/siloxaan (pasta) een stuk minder.

Productoverzicht Hydrofoberings-Systemen

Hydrofobeer Creme

In sommige situaties is het beter om een creme te gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer er veel ramen in een gebouw zitten. Een creme moet rollend worden aangebracht en heeft dus geen ‘overspray’. Hierdoor hoeven ramen en kozijnen niet afgeplakt te worden. APP Hydrofobeercreme is een 1 component silaan / siloxaan en kan worden toegepast op natuurlijke minerale ondergronden en baksteen en beton.

APP GevelCreme

Wij werken voor