Gevelmeesters - duurzaam schoon
Zoeken Graffiti MeldenOfferteBestektekstContactNieuws

27-01-2014 • Graffiti vrij

Achtergrond informatie

Vanaf 2005 heeft Binnenstadmanagement Arnhem (SBA) zich SAMEN met eigenaren/huurders van panden met succes ingezet om de binnenstad van Arnhem graffitivrij te houden. Wij kunnen de prachtige binnenstad van Arnhem alleen schoonhouden door medewerking van de ondernemers.

Het schoonhouden van uw gevel kan worden verzorgd door het professionele bedrijf De Gevelmeesters. Zij brengen een speciale anti-graffiti coating op uw gevel aan, waardoor graffiti van viltstift of spuitbus snel en eenvoudig verwijderd kan worden binnen maximaal 2 weken.

Het is mogelijk om een 3-jarig onderhoudscontract aan te met De Gevelmeesters. Coördinatie zal plaatsvinden via Binnenstadmanagement Arnhem, waarbij ook een zeer aantrekkelijke financiële bijdrage wordt aangeboden.

Aanpak

Gebleken is dat een schone en gastvrije binnenstad aantrekkelijker is voor bezoekers, ook Binnenstadmanagement hecht hier waarde aan. Daarnaast wijst onderzoek van o.a. politie uit dat graffiti bestrijding om een structurele aanpak vraagt vanwege het toenemen van graffiti teksten.

Voorstel

3-jarig onderhoudscontract: U sluit voor 3 jaar een onderhoudscontract met De Gevelmeesters af. Er wordt vastgelegd dat uw gevel eenmalig voor een periode van 3 jaar wordt voorzien van een anti-graffiti coating voor een bedrag van € 12,50 per m2. Iedere 2 weken wordt u gevel gecontroleerd en eventueel gereinigd. U bent dan gevrijwaard van schoonmaakkosten. Wanneer u instapt op het moment dat u graffiti schade heeft, betaalt u zelf alleen de éérste schoonmaakkosten. Voorwaarde voor het contract is ook dat deze werkzaamheden volledig worden verzorgd door De Gevelmeesters. Binnenstadmanagement verzorgt graag voor u alle contacten en bijzonderheden.

Stimuleringsregeling

Omdat SBA er ook grote waarde aan hecht de binnenstad gastvrij en schoon te houden, vergoeden wij 50% van de anti-graffiti coatingskosten via een zgn. stimuleringsregeling. U betaalt dus maar € 6,25 per m2 i.p.v. € 12,50 per m2.

Iedere 2 weken worden alle gecontracteerde panden door De Gevelmeesters gecontroleerd.  Panden waar graffiti wordt aangetroffen, worden direct of uiterlijk binnen 2 weken gereinigd. Bekladdingen van racistische aard worden in overleg binnen 30 uur na ontvangst van de oproep verwijderd, zonder extra kosten.

Mocht u uw pand door een ander bedrijf laten reinigen/schilderen of dit zelf doen, dan moet u er zorg voor dragen dat aanwezige graffiti of heel goed wordt verwijderd of wordt behandeld met een fixeermiddel en na droging evt. schilderen.

Indien u gebruik wilt maken van het aanbod een 3-jarig onderhoudscontract voor anti-graffiti bestrijding af te sluiten, dan verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen.

 

Bron: Klik hier

Graffiti vrij
Archief

Wij werken voor